Sökmotoroptimering (SEO) – 5 enkla tips för småföretag


Du behöver inte vara webbproffs för att utveckla ditt företag med sökmotoroptimering (SEO). Oavsett om du i dag har hemsida eller inte, och oavsett dina kunskaper om sökmotoroptimering, kan du utveckla ditt företag med insikter från sökmotorer som Google. Alexander Rehnborg, SEO Specialist på Visma Spcs, delar här med sig av 5 enkla tips du kan omsätta i ditt företag redan i dag.

GÅ TILL AVSNITT:
1:01 – Utmaning 1: Varför exploderade plötsligt pizzaintresset i Växjö?
3:12 – Utmaning 2: Vem får trafiken till ditt varumärke?
6:02 – Utmaning 3: Du betygsätts hänsynslöst av dina kunder
7:20 – Utmaning 4: Visar du upp dina relationer på nätet?
9:15 – Tips 1: Förädla ditt nätrykte
22:24 – Tips 2: Bli en marknadsstörare
27:00 – Tips 3: Utnyttja din konkurrens
36:15 – Tips 4: Digitalisera dina relationer
49:47 – Tips 5: Maximera din lokala marknad

5 snabbtips för att utveckla företaget med sökmotortänk:

1. Googla regelbundet på ditt varumärke och prenumerera på nya sökningar med Google Alerts. Våga bemöta all kritik om ditt företag. Visa upp positiva betyg på din egen hemsida.

2. Undersök relaterade sökningar kring din bransch med Keywordtool.io och följ söktrenderna med Google Trends, för att bevaka konsumentbeteenden på din marknad.

3. Undersök relaterade sökningar kring ditt och dina konkurrenters varumärken med Keywordtool.io. Skapa innehåll på din hemsida som tillfredsställer potentiella kunders behov av att jämföra leverantörer eller byta från en av dina konkurrenter.

4. Se till att positiva relationer och samarbeten med ditt företag även lyfts upp på nätet, och gärna med en länk i ett relevant sammanhang till din hemsida. Jaga aktivt relevanta inlänkar från trovärdiga sajter kring din bransch eller marknad.

5. Registrera ditt företag gratis på Google MyBusiness för att skräddarsy hur ditt företag syns i sökresultaten, till exempel med kartplacering, öppettider och recensioner.